Uncategorized

Recept: Jesenja hrskava salata sa bundevom i orasima

Jesen je pravo vreme da iskoristimo sveže, sezonske sastojke u zdravim i ukusnim jelima. Ova hrskava jesenja salata sa bundevom, orasima i fetom kombinuje bogate ukuse i jednostavnu pripremu, a uz pomoć ORIGINAL-Super secka lako ćete seckati sve sastojke i uživati u savršeno izbalansiranom obroku.

Sastojci:

  • 200 g bundeve (pečene ili kuvane)
  • 1 zelena jabuka
  • 1 crvena paprika
  • 50 g oraha (lagano tostiranih)
  • 100 g fete (ili kozjeg sira)
  • 1 šaka rukole ili mešane zeleni
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • So i biber po ukusu

Priprema:

  1. Prvo pripremite bundevu. Oljuštite i isecite bundevu na kockice. Možete je peći u rerni na 200°C oko 20 minuta dok ne omekša, ili je kratko prokuvati. Ostavite je da se ohladi pre nego što je dodate u salatu.
  2. Dok se bundeva hladi, uzmite ORIGINAL-Super secka i pomoću njega brzo i lako naseckajte papriku i jabuku na tanke kriške. Seckalica omogućava ravnomerno sečenje, što će učiniti da svi sastojci budu savršeno uklopljeni.
  3. U veću činiju dodajte rukolu (ili mešavinu zelene salate), zatim dodajte naseckanu papriku, jabuku i ohlađenu bundevu.
  4. Dodajte tostirane orahe za dodatnu hrskavost i bogatstvo ukusa. Preko toga pospite izmrvljenu fetu ili kozji sir, zavisno od vaših preferencija.
  5. Prelijte salatu maslinovim uljem i balzamiko sirćetom, zatim posolite i pobiberite po ukusu. Sve nežno promešajte kako biste sjedinili sastojke.
  6. Salatu servirajte odmah, uživajući u hrskavim teksturama i bogatim, jesenjim ukusima.

Saveti:

  • ORIGINAL-Super secko vam uštedi vreme i osigurava savršeno isečene komade voća i povrća, što je idealno za pripremu ovakvih salata.
  • Ovu salatu možete obogatiti dodatkom semenki bundeve ili susama za još bolji nutritivni balans.

Uživajte u sezonskim plodovima jeseni uz ovu jednostavnu, a ukusnu salatu, savršenu za zdrav obrok ili laganu večeru!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *