Jesen je pravo vreme da iskoristimo sveže, sezonske sastojke u zdravim i ukusnim jelima. Ova hrskava jesenja salata sa bundevom, orasima i fetom kombinuje bogate ukuse i jednostavnu pripremu, a uz pomoć ORIGINAL-Super secka lako ćete seckati sve sastojke i uživati u savršeno izbalansiranom obroku.
Sastojci:
- 200 g bundeve (pečene ili kuvane)
- 1 zelena jabuka
- 1 crvena paprika
- 50 g oraha (lagano tostiranih)
- 100 g fete (ili kozjeg sira)
- 1 šaka rukole ili mešane zeleni
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- So i biber po ukusu
Priprema:
- Prvo pripremite bundevu. Oljuštite i isecite bundevu na kockice. Možete je peći u rerni na 200°C oko 20 minuta dok ne omekša, ili je kratko prokuvati. Ostavite je da se ohladi pre nego što je dodate u salatu.
- Dok se bundeva hladi, uzmite ORIGINAL-Super secka i pomoću njega brzo i lako naseckajte papriku i jabuku na tanke kriške. Seckalica omogućava ravnomerno sečenje, što će učiniti da svi sastojci budu savršeno uklopljeni.
- U veću činiju dodajte rukolu (ili mešavinu zelene salate), zatim dodajte naseckanu papriku, jabuku i ohlađenu bundevu.
- Dodajte tostirane orahe za dodatnu hrskavost i bogatstvo ukusa. Preko toga pospite izmrvljenu fetu ili kozji sir, zavisno od vaših preferencija.
- Prelijte salatu maslinovim uljem i balzamiko sirćetom, zatim posolite i pobiberite po ukusu. Sve nežno promešajte kako biste sjedinili sastojke.
- Salatu servirajte odmah, uživajući u hrskavim teksturama i bogatim, jesenjim ukusima.
Saveti:
- ORIGINAL-Super secko vam uštedi vreme i osigurava savršeno isečene komade voća i povrća, što je idealno za pripremu ovakvih salata.
- Ovu salatu možete obogatiti dodatkom semenki bundeve ili susama za još bolji nutritivni balans.
Uživajte u sezonskim plodovima jeseni uz ovu jednostavnu, a ukusnu salatu, savršenu za zdrav obrok ili laganu večeru!